Szigetszentmiklós és környéke régi képeslapokon

InformációkGyűjtők figyelmébe
  Hírek, frissítések, fejlemények

A Halmai-gyűjtemény Szigetszentmiklósra koncentrál; amennyiben a kollekció ezen része a jövőben bővül, az új szerzemények megjelennek majd e honlapon is.

Ugyanakkor, egy önálló szekcióban, szívesen közzétesszük más gyűjtők azon Szigetszentmiklóst ábrázoló lapjait is, amelyek 1990 előtt készültek, s nem találhatók meg a gyűjteményben. Várjuk tehát azok jelentkezését, akik ilyen példányokat őriznek az archívumukban.

> Kapcsolatfelvétel itt.


Kezelési tippek

A képeslapok mindkét oldala megtekinthető. A váltás egyrészt a képgalériák index oldalain, másrészt az egyes képoldalaknál is lehetséges, a jobb felső sarokban található kisméretű képre kattintva.


Egy-egy galérián belül legegyszerűbben a bal oldalon található navigáló nyilakkal mozoghatunk. A legalsó gombbal diavetítés is indítható, amely 5 másodperc elteltével mutatja a következő lapot. A vetítés az utolsó elemnél megáll.


A navigálás az aktuális képre kattintva is lehetséges. Bal oldal: előző képeslap; középső rész: index oldal; jobb oldal: következő képeslap.


 

2012. 03. 27.

Két szép vasútállomással egészült ki a szigetszentmiklósi anyag.2011. 12. 14.

Újabb 6 lappal egészült ki a Halmai-kollekció:
3 szigetszentmiklósival, 2 szigetcsépivel és 1 áporkaival.


2011. 11. 17.

Összesen 15 lappal bővült a Halmai-gyűjtemény. Ebből 4-4 szigetszentmiklósi, illetve szigetszentmártoni, 2 taksonyi, 1-1 pedig dunaharaszti, dunavarsányi, majosházi, makádi (ilyen eddig nem volt), valamint tököli.


2011. 07. 27.

Megjelent a honlapon az első vendégkollekció: a legendás szigetszentmiklósi helytörténész, Vöő Imre bácsi megtisztelt bizalmával, s átadta feldolgozásra a Helytörténeti Múzeum általa gyűjtött képeslapjait. A gazdag anyagból 25 régi szigetszentmiklósi lapot választottunk ki közlésre. Ezek egy része a Halmai-gyűjteményben is megtalálható, ám a hátlapok egészen biztosan különböznek, s számos érdekességet tartalmaznak - például helyenként az adományozók személye is kiderül róluk.


2011. 01. 18.

A honlap linkje felkerült a Startlapra, a Régi képeslapok szekcióba.


2011. 01. 16.

Elsőként a Susannicon kulturális blogon jelent meg lírai hír az oldal elindulásáról, Képes üdvözlet a múltból címmel.


2011. 01. 15.

Elindult a honlap 76 szigetszentmiklósi lappal, továbbá 16 környékbeli település összesen 60 anzikszával.